Warm nazomerweer

Er bevindt zich momenteel een hogedrukgebied ten zuidoosten van ons land. Dinsdag zakt het hogedrukgebied iets naar het zuiden toe om woensdag weer noordwaarts uit te breiden. Het hogedrukgebied zoekt als het ware contact met een ontwikkelend hogedrukgebied boven Scandinavië. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat we het stabiele nazomerweer lang kunnen vasthouden. Pas in de loop van volgend weekend nemen de kansen op lagere temperaturen weer toe als het hogedrukgebied verder oostwaarts trekt en depressies vanuit het westen ons land kunnen naderen.

Hogedruk ECMWF 29 sept uitlegMet een hogedrukgebied in onze omgeving is het de komende week nog heerlijk nazomerweer met temperaturen rond de 20 graden.

Vandaag hebben we nog te maken met het hogedrukgebied ten oosten van ons land waardoor er met een zuidelijke stroming zachte lucht naar ons land stroomt. De temperatuur op 850 hPa ligt rond de 10 graden. Met deze temperaturen op hoogte kan het aan het aardoppervlak eind september nog makkelijk een graad of 20-23 worden. Vanochtend laat de zon zich nog zien maar in de middag wordt de bewolking wat dikker en kan er een enkele bui vallen. Daarbij is een kleine kans op onweer (vooral in de zuidelijke helft van het land). De wind is zwak tot matig uit een zuidelijke richting.

Deze verwachting is geschreven door Ramon Oost (29 september 2014, 07.30 uur)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Reageer op bericht

Recente berichten