Vanaf het weekend wisselvalliger

Vandaag en morgen ontwikkeld er boven Scandinavië een hogedrukgebied. Vanuit het zuidwesten nadert er ook een hogedrukgebied die via ons land naar het noordoosten trekt. Deze twee hogedrukgebieden vormen uiteindelijk één hogedrukgebied die in de loop van de week naar het oosten wegtrekt. Dit zorgt ervoor dat depressies vanuit het westen dichterbij kunnen komen en de wisselvalligheid toeneemt.

neerslagpluim 29 sept uitlegVanaf het weekend naderen vanuit het westen depressies waardoor de wisselvalligheid toeneemt. Dit is ook duidelijk in de neerslagpluim te zien (hierboven). De komende dagen nog even genieten van het mooie weer!

Gisteren kregen we te maken met een neerslagzone die actiever uitviel dan verwacht. Op een aantal plaatsen in het midden van het land viel 5 tot 10 mm. Deze regenzone hoorde bij een vore die van zuid naar noord over ons land trok. Vandaag blijft het onder invloed van een hogedrukgebied op de meeste plaatsen droog. In de ochtend zijn er nog veel wolkenvelden maar in de loop van de dag is de zon steeds vaker te zien. De middagtemperatuur ligt rond de 20 graden. In het noordelijk kustgebied en het IJsselmeer staat vanmiddag tijdelijk een vrij krachtige tot krachtige westenwind. Elders in het land is de wind veelal matig van kracht.

De komende dagen blijft het onder invloed van hogedrukgebied overwegend droog en schijnt de zon geregeld. De middagtemperatuur ligt dagelijks rond de 20 graden. Pas in het weekend neemt de wisselvalligheid toe op nadering van lagedrukgebieden vanuit het westen. Daardoor gaat ook de temperatuur wat naar beneden. Tot die tijd kunnen we nog genieten van mooi nazomerweer!

Deze verwachting is geschreven door Ramon Oost (30 september 2014, 08.30)

Het is vandaag de laatste dag van september en dat betekent ook het laatste strandweerbericht van 2014. Wij hopen dat u het afgelopen zomerseizoen met veel plezier onze weerberichten heeft gelezen en zien u graag volgend jaar weer terug!

Wouter van Bernebeek en Ramon Oost

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Reageer op bericht

Recente berichten